Η σημασία της διατροφής στη μνήμη!

Έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας χάνει τη συγκέντρωσή του αρκετά συχνά και ξεχνάει πράγματα πολύ εύκολα; Τότε ίσως θα πρέπει να το βοηθήσετε να βελτιώσει τη μνήμη του.

Ο εγκέφαλος απαιτεί επαρκή ενέργεια για να λειτουργήσει καλά, και αυτή η ενέργεια μπορεί να αντληθεί μέσα από την πρόσληψη καλής τροφής και της τακτικής σωματικής άσκησης. Όταν το παιδί εμπλέκεται σε δραστηριότητητες όπου απαιτείται έντονη νοητική λειτουργία, όπως η προετοιμασία των εξετάσεων ή των τεστ, τότε το παιδί θα χρειαστεί επιπλέον ενέργεια.

Στα πλαίσια της τακτικής υγιεινής διατροφής, υπάρχουν μερικά βασικά τρόφιμα που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή του παιδιού, τα οποία παρέχουν μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, η λεκιθίνη, το μαγγάνιο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε.

Καλές πηγές αυτών των θρεπτικών ουσιών είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, η βρώμη, η σόγια, τα φασόλια και τα όσπρια γενικότερα, τα αυγά, το γάλα, το τυρί, οι ξηροί καρποί, και τα ανεπεξέργαστα φυτικά έλαια. Οι σπόροι λιναριού και τα ψάρια είναι καλές πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Εκτός από αυτές τις θρεπτικές ουσίες, ο επαρκής ύπνος και η σωματική άσκηση είναι επίσης απαραίτητα. Η άσκηση βοηθά στην τόνωση του φρέσκου οξυγόνου στον εγκέφαλο, και ο ύπνος βοηθά στην χαλάρωση και στη ξεκούραση του εγκεφάλου.

Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα του παιδιού δραστηριότητες, όπως το σκάκι, τα παζλ, τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια μνήμης.

Πηγή: Nutri Health

Site Footer

Sliding Sidebar

Πρόσφατα